slen
LIFE13 NAT/SI/000314
Novice

Sestanek z izbranimi izvajalci del pred izvedbo del v državnih gozdovih

Objavljeno 22. 9. 2017 v Novice
Sestanek z izbranimi izvajalci del pred izvedbo del v državnih gozdovih

Javna razpisa sta bila izhodišče za izbor izvajalcev za izvedbo načrtovanih ukrepov / del v državnih gozdovih na območju Natura 2000 Kočevsko. Podjetje Recinko d.o.o. bo izvajalec postavitve in označitve prehranjevalnih ograj v gozdu ter izvedbe priprave tal za sadnjo plodonosnih drevesnih vrst spomladi 2018, izvedbo obročkanja pa si delita podjetje Gozdno gospodarstvo Novo mesto ter podjetje Recinko iz Kočevja.

V sredo, 20. septembra 2017, smo imeli na Zavodu za gozdove Slovenije, OE Kočevje sestanek z vodstvi omenjenih podjetij. Sestanek smo namenili dogovorom o  poteku  ter izvedbi načrtovanih del v državnih gozdovih. Prvemu delu sestanka je sledil terenski del, kjer smo si v GGE Stojna, oddelku 70, ogledali in skupaj določili optimalen način izvedbe ukrepa – obročkanja dreves. Podjetje Recinko je za to omogočil gozdarskega delavca,  sekača, ki je primerno opremljen, prikazal in preskusil nekaj načinov obročkanje dreves. Po izmenjavi mnenj smo skupaj določili optimalen način izvedbe tega okrepa.

Ocenjujemo, da bodo dela potekala nemoteno in uspešno. Veseli nas dejstvo, da bodo dela načrtovana s projektom  izvajali  lokalni izvajalci, ki imajo dolgoletne izkušnje v gozdu in bodo delo nedvomno naredili kvalitetno.

 

Novico pripravili sodelavci Zavoda za gozdove Slovenije, OE Kočevje, foto: ZGS OE Kočevje