slen
LIFE13 NAT/SI/000314
Novice

Jesenske izobraževalne aktivnosti na Orlovi poti

Objavljeno 20. 11. 2018 v Novice
Jesenske izobraževalne aktivnosti na Orlovi poti

Letošnja jesen je bila bogata tudi z izobraževalnimi aktivnostmi, ki so potekale na Orlovi poti:

  • 7. in 8. septembra smo organizirali že tretje Usposabljanje iz interpretacije narave in gozdne pedagogike. Udeležili so se ga pedagoški delavci, strokovni delavci in turistični vodiči, ki delujejo na različnih področjih izobraževanja, osveščanja ter vodenja po naših gozdovih. Na dvodnevnem usposabljanju so udeleženci  usvojili teorijo in prakso principov interpretacije narave. Z izvajanjem različnih didaktičnih iger iz gozdne pedagogike, ki so v udeležencih spodbudile otroško domišljijo in smeh, so se sprostili ter med sabo tudi na poseben način povezali. Izmenjava mnenj, izkušenj in misli je tako potekala še bolj tekoče in spontano. Udeleženci so s svojo pozitivno energijo res nadgradili zanimiva dneva.
  • 17. septembra smo s skupino Univerze za tretje življenjsko obdobje iz Kočevja obiskali Orlovo pot in opazovalnico Polotok. Obiskovalci so dokazali, da leta niso nikakršna ovira za uporabljanje didaktičnih pripomočkov.
  • Z OŠ Zbora odposlancev smo 9., 10. in 11. oktobra izvedli dodatne naravoslovne dneve. Učenci in učiteljice četrtih razredov so sodelovali tudi pri snemanju oddaje Slovenska kronika, ki sta jo pripravila novinarka in snemalec RTV Slovenija.
  • Projektni partnerji ZGS OE Kočevje so imeli 16. oktobra izobraževalni dan namenjen zaposlenim gozdarjem na Zavodu za gozdove Slovenije, Območni enoti Kočevje, 20. oktobra pa so aktivnosti za ohranitev populacije orla belorepca v Kočevski Reki predstavili udeležencem osmih planinskih društev povezanih v MDO Dolenjske in Bele krajine.

 

Novico pripravili zaposleni na LU Kočevje

Foto: arhiv LU Kočevje